کاشت ریش

صورت افراد اولین چیزی است که در برخوردهای فردی و اجتماعی به چشم می آید و زیبایی و جذابیت آن برای همۀ افراد در اولویت است. موها نقش زیادی در افزایش زیبایی صورت دارند و اگر به هر دلیلی موهای ابرو یا ریش در آقایان دچار ریزش شده باشد، معمولاً پنهان کردن آن دشوار خواهد بود. کاشت ریش در این مواقع اولین فکری است که به ذهن اغلب مردان برای حفظ و بازیابی موهای کلی ریش و به خصوص خط ریش می رسد. دلایل ریزش مو در افراد زیاد است و ممکن است حتی برای کسانی که زمینۀ وراثتی ریزش مو ندارند و تغذیه شان هم مناسب است اتفاق بیفتد. کاشت ریش در افرادی که بخشی از موهای صورتشان را از دست داده اند شبیه یک معجزه عمل می کند و ظاهر مردان را به طور کلی تغییر خواهد داد. بنابراین کاشت طبیعی ریش موجب خواهد شد صورت بسیار منظم تر و خوش حالت و خوش فرم به نظر برسد.

لازم به ذکر است که می توان عنوان «کاشت ریش» را به همۀ روش هایی که موجب تقویت موهای صورت و زیباتر به نظر رسیدن آن انجام می شود نیز نسبت داد.

 

نحوه کاشت ریش چگونه است؟

کاشت ریش روشی نسبتاً جدید برای پیوند مو به شمار می آید و در آن جراح متخصص با روش استخراج واحدهای فولیکولی از بانک مو و برداشت گرافت ها، به کمک ابزارهای مخصوص کار کاشت را در منطقۀ مورد نظر انجام می دهد. معمولاً کاشت ریش با روش FUE و در محیطی کاملاً استریل و بهداشتی انجام می شود. بانک موی مورد نظر برای کاشت طبیعی ریش به طور معمول موهای سر است، زیرا موهای این منطقه بسیار مقاوم هستند و برای انواع فرایندهای کاشت مناسب و کاربردی ترند. البته در مواقعی که میزان موی موجود بر روی سر فرد کافی نباشد می توان از موهای سایر مناطق بدن مثل قفسه سینه، پاها، ران، پشت و… نیز استفاده کرد. در شرایط خاص ممکن است بیمار حتی موهای مناسب و کافی روی بدنش هم نداشته باشد، که در این صورت از موهای سایر مناطق صورت برای کاشت ریش استفاده خواهد شد. بنابراین جای هیچ گونه نگرانی نیست؛ همیشه راهی برای زیباتر شدن وجود خواهد داشت.

موفقیت عمل کاشت ریش به عوامل مختلفی بستگی دارد که از مهم ترین آن ها می توان به این موارد اشاره کرد:

  1. تکنیک انتخاب شده برای کاشت
  2. مناسب بودن کیفیت فولیکول های موجود در بانک مو
  3. اندازۀ ناحیۀ کم مو یا طاسی در ریش فرد
  4. تجربه، تخصص و مهارت پزشک جراح و دستیاران او
  5. مراقبت های بعد از کاشت ریش و رعایت دقیق توصیه های بهداشتی پزشک توسط بیمار
  6. انجام شدن معاینه های دوره ای در روزها و ماه های بعد از کاشت

مراحل کاشت ریش چیست؟

  1. موهای محلی که قرار است اهدا کنندۀ فولیکول باشد در ابتدا تراشیده می شود و پس از شستشو و ضد عفونی کردن به صورت موضعی بی حس خواهد شد.
  2. استخراج فولیکول ها از بانک مو معمولاً به کمک پانچ های پیشرفتۀ الکترونیکی انجام می شود.
  3. بانک مو پس از پایان استخراج به وسیلۀ پوششی مخصوص پانسمان می شود که می توان آن را بعد از یک یا دو روز برداشت.
  4. فولیکول های برداشت شده به گرافت های حاوی یک تا سه تار مو تقسیم می شود و پس از آن گرافت ها را برای کاشت ریش آماده می کنند.
  5. محدودۀ مورد نظر برای کاشت، به روش موضعی بی حس می شود و برش های باریکی برای قرار دادن فولیکول ها روی پوست ایجاد خواهد شد.
  6. گرافت به صورت یک دست و طبق جهت طبیعی رویش موها و تراکم مخصوص در محل مورد نظر کاشته می شود.
  7. کاشت ریش به کمک یکی از روش های ویژۀ کاشت و در طول زمانی بین 1 الی 3 ساعت انجام خواهد شد.
  8. پس از اتمام فرایند، محل مورد نظر پانسمان خواهد شد و فرد می تواند برای استراحت و مراقبت های بیشتر به خانه مراجعه کند و نیازی به بستری شدن وجود ندارد.

 

پس از جراحی کاشت ریش چه مراقبت های لازم است؟

  1. معمولاً به بیمار بسته های مراقبتی شامل توصیه های مخصوص برای مراقبت از موهای کاشته شده و همچنین شامپوهای شوینده و مواد ضد عفونی کنندۀ مراقبتی داده خواهد شد.
  2. پوست محل مورد نظر باید تا حد امکان تمیز و ضد عفونی نگه داشته شود.
  3. بهتر است فرد شب ها به پشت بخوابد و از خوابیدن روی شکم و یا پهلو اجتناب کند.
  4. در دورۀ درمان و تا زمانی که پزشک متخصص صلاح بداند، فرد نباید فعالیت ها و ورزش های سنگین بدنی انجام بدهد. فعالیت هایی مثل شنا یا رفتن به جکوزی و حمام های آب گرم هم جایز نیست.
  5. بهتر است ناحیه ای را که کاشت ریش در آن انجام شده است نخارانید و حتی دستتان هم پوست آن منطقه را لمس نکند.
  6. اگر مناطقی از پوست محل کاشت جدا شده و پوسته می دهد، نبایدکنده شود.
  7. به محض بلند شدن موهای ریش و پیش از مشورت با پزشک نباید آن را اصلاح و کوتاه کرد.
  8. بعد از گذشت یک ماه و به منظور بررسی و معاینۀ مجدد محل، فرد می تواند به پزشک مراجعه کرده و روند پیشرفت کاشت موها را پیگیری کند.

عوارض کاشت ریش چیست؟

کاشت ریش تقریباً به صورت سر پایی انجام می شود و عوارض چندانی ندارد، اما در ادامه به عوارض معمول و طبیعی آن اشاره خواهد شد.

  1. متورم شدن صورت و قرمز شدن پوست
  2. احساس درد در ناحیۀ مورد کاشت
  3. سفت شدن پوست سر و صورت برای مدتی
  4. خاریدن و یا سوزش پوست
  5. اِعمال مراقبت های ویژه و بهداشتی دو تا سه هفته پس از جراحی کاشت

نکتۀ مهم:

توجه به این نکته ضروری است که بعضی وقت ها رنگ موهای سر فرد که قرار است به عنوان بانک مو از واحدهای فولیکولی آن استفاده شود تفاوت زیادی با رنگ موهای ریش دارد و اگر عمل کاشت ریش انجام شود، اختلاف و تفاوت رنگ ها در ریش کاملاً محسوس خواهد بود. در این شرایط به دلیل نرسیدن به نتیجۀ مطلوب مورد نظر، معمولاً کاشت مورد نظر به فرد توصیه نخواهد شد.

به مشاوره نیاز دارید؟

درخواست مشاوره تلفنی