آشنایی با عمل زیبایی بینی

به دلیل تأثیری که شکل و اندازۀ بینی و تناسب آن با سایر اجزای صورت در زیبایی چهرۀ افراد دارد، عمل بینی جزو پر طرفدارترین جراحی های زیبایی است. تمامی عمل های جراحی زیبایی و به خصوص عمل جراحی زیبایی بینی تلفیق هنر و علم و فراتر از مهارت ها و دانش علمی جراحی است.  جراح در عمل بینی تلاش می کند که با توجه به ویژگی های خاص صورت هر بیمار، قسمت های اضافی بینی را بردارد و به باقی قسمت ها طوری حالت بدهد که پس از اتمام جراحی، بینی بیشترین هماهنگی را با سایر اجزای صورت داشته باشد و چهرۀ فرد را زیباتر و جذاب تر کند. ممکن است یک فرم بینی برای یک صورت مناسب و برای صورت دیگر نامناسب و حتی زشت باشد. بنابراین در عمل های بینی اولویت اول و آخر توجه به تناسب میان اجزای صورت هر فرد به صورت اختصاصی و جداگانه است.

علاوه بر مسائل زیبایی در عمل بینی، ممکن است علت جراحی بینی انحراف تیغۀ بینی باشد که به طور طبیعی در خط وسط صورت قرار دارد و منحرف بودن یا شدن آن می تواند باعث مسدود شدن مجاری بینی و یا کج شدن ظاهر آن بشود. به عمل زیبایی بینی در اصطلاح تخصصی رینوپلاستی و به عمل تصحیح انحراف های آن سپتوپلاستی می گویند. معمولاً در صورت تقاضای بیمار می توان هر دو نوع عمل بینی را به صورت هم زمان نیز انجام داد.

چند روش عمل بینی وجود دارد؟

به صورت کلی دو روش رایج برای انجام شدن عملی بینی وجود دارد: 1. روش باز 2. روش بسته

تفاوت این دو روش این است که در روش باز جراحی بینی علاوه بر خط برش مورد استفاده در روش بسته، روی پوست کلوملا (قسمت میان دو سوراخ بینی که پایین تر از پره های آن قرار دارد) نیز برش کوچکی ایجاد می شود. ایجاد این برش امکان بلند شدن کامل پوست بینی را فراهم می کند و جراح می تواند برای عمل بینی تمام قسمت ها مانند قسمت های استخوانی، غضروفی و بافت های نرم را به صورت مستقیم مشاهده کند.

مزیت های روش عمل بینی بسته:

  1. نسبت به روش باز زمان کمتری احتیاج دارد.
  2. برشی روی پوست کلوملا ایجاد نمی شود.
  3. ورم نوک بینی پس از جراحی کمتر خواهد بود و سریع تر رفع می شود.

مزیت های روش عمل بینی باز:

  1. به دلیل مستقیم و کامل بودن دید جراح به بخش های مختلف، احتمال قرینگی بینی نیز افزایش پیدا می کند.
  2. جراح قدرت مانور و فضای بیشتری برای کار کردن در اختیار خواهد داشت.

 به طور کلی در عمل های بینی، به هر روشی که باشد، هدف جراح حفظ زیبایی ها و امتیازات ظاهری بینی فرد و رفع ناهنجاری ها، نواقص و مشکلات آن است.

چگونگی جراحی بینی

در ادامه به مراحل انجام شدن عمل بینی خواهیم پرداخت:

  1. بی هوش کردن بیمار

مناسب ترین و رایج ترین نوع بی هوشی در جراحی بینی ترکیب داروهای آرام بخش وریدی و بی حسی موضعی و یا بی هوشی های عمومی است. پزشک متخصص با در نظر گرفتن وضعیت جسمانی شما و برای افزایش راحتی تان مناسب ترین روش را پیشنهاد خواهد کرد.

  1. مراحل عمل بینی
  2. دو برش در داخل سوراخ ها بینی و یک برش کوچک بر روی پرۀ میانی سوراخ ها ایجاد می شود.
  3. پوست بینی را از روی آن به سمت بالا و سپس عقب می برند و این کار را تا جایی ادامه می دهند که غضروف بینی و اسکلت استخوانی آن مشخص شود.
  4. جراح غضروف و استخوان ها را تراش داده و با شکل دهی به آن ها شکل مورد نظر شما را ایجاد می کند.
  5. در این مرحله پوست بینی دوباره روی اسکلت و غضروف کشیده می شود.
  6. پس از اطمینان از حصول نتیجۀ مورد نظر، محل های برش بخیه خواهد شد.
  7. در صورتی که نیاز به کوچک شدن و حالت دهی پره های بینی نیز باشد، این کار با ایجاد دو برش دیگر در قسمت زیری سوراخ های بینی انجام می شود.
  8. با توجه به شرایط بیمار، با استفاده از روش های مختلف، بینی آتل می شود تا تغییرات ایجاد شده تثبیت و ورم بینی برطرف شود.
  9. زمان بستری در بیمارستان پس از اتمام جراحی بینی معمولاً نصف روز است و پس از آن بیمار می تواند در منزل استراحت کند.
  10. آتل ها و پانسمان ها بعد از گذشت حدود یک هفته برداشته خواهد شد.

عمل بینی معمولاً به زمانی حدود 1 الی 3 ساعت نیاز خواهد داشت که این میزان با توجه به نوع کارهایی که قرار است در حین جراحی انجام شود متغیر خواهد بود.

مراقبت های بعد از عمل بینی چیست؟

  1. معمولاً در هنگام مرخص شدن از بیمارستان پزشک برای فرد مسکن، آنتی هیستامین و آنتی بیوتیک تجویز می کند که بهتر است بیمار طبق تجویز و سر ساعت داروها را مصرف کند.
  2. قرار دادن کمپرس سرد روی چشم ها به مدت 48 ساعت پس از جراحی بینی، میزان تورم را کمتر خواهد کرد.
  3. رژیم غذایی در روزهای ابتدایی پس از عمل بینی مایعات است و بعد از چند روز عادی خواهد شد. بهتر است فرد تا حدود دو هفته خوراکی هایی را که جویدن آن ها به حرکت مداوم لب ها احتیاج دارد کمتر بخورد.
  4. پس از عمل بینی و در هنگام خواب، سر باید بالاتر از سطح بدن قرار بگیرد.
  5. خارج شدن ترشحات از بینی تا سه روز بعد از جراحی طبیعی است. می توانید هر چند وقت یک بار گاز جلوی بینی را عوض کنید.
  6. ایجاد کبودی بعد از عمل بینی کاملاً طبیعی است و در طی دو هفته به مرور برطرف خواهد شد.
  7. تغییرات حاصل از عمل زیبایی بینی بعد از برداشتن گچ ها مشخص می شود، ولی برای دریافت نتیجۀ کامل به زمانی حدود 6 الی 12 ماه نیاز خواهد بود.
  8. بعد از برداشتن گچ بینی تا مدت حداقل سه هفته از عینک استفاده نکنید و از فعالیت های ورزشی سنگین مثل وزنه برداری، دویدن و خم شدن و ایروبیک اجتناب کنید.
  9. بخیه های بیرونی پنج روز بعد از عمل برداشته می شود و بخیه های داخلی نیز جذب خواهد شد و نیازی به کشیدن ندارد.

به مشاوره نیاز دارید؟

درخواست مشاوره تلفنی